Wiadomości

Gotowali wigilijne potrawy dla najbardziej potrzebujących

18 grudnia 2020, 16:05, red
Zebrali się we wspólnej kuchni, aby ugotować potrawy dla 26 najbardziej potrzebujących rodzin. Gorzowscy szefowie kuchni, wraz z wolontariuszami gotowali w czwartkowy wieczór barszcz, smażyli karpie i przyprawiali śledzie. Wszystko odbyło się w ramach „Szlachetnej Wigilii”, która jest częścią Szlachetnej Paczki.

W czwartek 17 grudnia w Studiu Dobrego Smaku w Gorzowie odbyła się ”Szlachetna Wigilia” czyli mistrzowskie gotowanie dla najbardziej potrzebujących. To działania w ramach Szlachetnej Paczki. Gorzowscy szefowie kuchni wspólnie z wolontariuszami przygotowali wigilijne potrawy, które następnie trafią do 26 najbardziej potrzebujących gorzowskich rodzin.

- Przygotowaliśmy 9 potraw, zamiast 12. Jednak mamy nadzieję, że osoby obdarowane ucieszą się z naszych paczek. Przygotowaliśmy klasyczne dania takie jak barszcz czerwony i zupę grzybową, a do tego na dwa sposoby, chleb który był wypiekany od samego rana, rybę po grecku, śledzie oraz klasyczne pierniczki – opowiada Bartosz Wicherek, kucharz, uczestnik „Szlachetnej Wigilii”.

Rozdawaniem paczek z przygotowanymi potrawami zajmą się wolontariusze Szlachetnej Paczki. Wigilijne gotowanie mistrzów w tym roku wsparli mieszkańcy Gorzowa, którzy przez trzy dni dostarczyli ponad 15 kilogramów produktów do gotowania: mąkę, cukier, oliwę, bakalie, przyprawy, kawę, herbatę i puszki z koncentratami warzywnymi oraz konserwy mięsne.


Warning: Undefined array key "foreign_key" in /home/klient.dhosting.pl/gorzowianin/lubuskie24.pl/public_html/elements/new/fotoreportaz.php on line 4

Podziel się


Komentarze


Zobacz także


Pozostałe wiadomości